Tech.eu scrie că Heura Foods este un startup din Barcelona fondat în 2017 de către activiștii Marc Colomna și Bernat Añaños cu scopul de a reduce dependența oamenilor de proteina animală. Anul trecut în aprilie, compania a aplicat pentru primul său brevet pentru un produs pe bază de plante care poate fi adaptat la produse precum bucățile de carne sau lactatele.

Marc Colomna, CEO și cofondator Heura Foods, a declarat că „acest nou capitol ne va conduce la profitabilitate și ne va permite să dezvoltăm tehnologii de ultimă oră pentru a rezolva problemele industriei într-un mod ce poate fi scalat.”

Runda de finanțare i-a atras și pe unii dintre cei mai mari jucători din industria alimentară, cum ar fi Upfield și Unovis Asset Management, iar la finanțare s-a implicat și Fondul European pentru Bioeconomie Circulară (ECBF VC).

O alianță strategică a fost formată pentru sectorul alimentației curate, care va ajuta companiile precum Heura să își crească impactul în industria alimentară.

David Haines, Group CEO, Upfield, a declarat că „prin investiția și parteneriatul nostru strategic, vom continua cercetarea și dezvoltarea pentru a pune pe masă alternative lactate pe bază de plante. Urmărim să sprijinim echipa Heura în accelerarea tranziției către o alimentație pe bază de plante, obiectiv care se aliniază misiunii comune de a oferi consumatorilor alimente pe bază de plante accesibile și delicioase.”