Lectură de 3 min

Black Sea ClimAccelerator Demo Day: 12 propuneri pentru a rezolva criza climatică

Abonează-te pe  
12 startup-uri românești și-au prezentat soluțiile la finalul programului Black Sea ClimAccelerator. Ce propuneri au startup-urile pentru a rezolva criza climatică?
Finaliștii Black Sea ClimAccelerator: 12 soluții pentru criza climatică

Demo Day a marcat sfârșitul ediției din 2021 a Black Sea ClimAccelerator, un program amplu de sprijinire a startup-urilor ecoinovatoare din România și Bulgaria, prin mentorat, consultanță de specialitate și finanțare nerambursabilă.

Programul este finanțat cu sprijinul EIT Climate-KIC și organizat de către Impact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România, respectiv The Climate Vertical și Volta, ca parteneri principali, alături de Innovation Starter în Bulgaria.

Black Sea ClimAccelerator se adresează startup-urilor verzi aflate în stadiul de idee, celor cu un prototip validat cu clienți și celor cu soluții scalabile. Programul funcționează ca o școală de business, un accelerator de creștere, o platformă de conectare la investitori și o sursă de finanțare.

Black Sea ClimAccelerator face parte dintr-un ecosistem de 7 consorții din peste 30 de țări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Demo Day Black Sea ClimAccelerator - finaliștii

Cele 12 startup-uri românești din Categoria 2 - MVP (au un prototip validat cu clienți) și Categoria 3 - Growth (au soluții scalabile) care și-au prezentat soluțiile în cadrul Demo Day au fost:

Rezultatele programului Black Sea ClimAccelerator, ediția 2021

La ediția din acest an s-au înscris 179 de startup-uri ecoinovatoare locale, cu fondatori din toate regiunile țării, dar și din alte 3 țări. Principalele domenii de business vizate de acestea au fost reducerea impactului producției asupra mediului, orașe verzi și sustenabile, dezvoltarea unei economii circulare și ecologizarea activităților economice, prin noi procese, tehnologii verzi și servicii inovatoare.

Dintre acestea, 28 de startup-uri au fost selectate în program (16 la categoria 1 - Early stage, 6 la categoria 2 - MVP, 6 la categoria 3 - Growth). Timp de peste 2 luni, acestea au participat la un proces de accelerare care a constat în sesiuni de mentorat 1 la 1, sesiuni de consultanță personalizate, ateliere pe teme de business și evenimente axate pe scalare și creștere.

Peste 20 de specialiști au susținut pentru acești antreprenori mai mult de 50 de ore pe teme de business - modelare de business, product development & MVP, team alignment, management financiar, venture capital, pitching, client service excellence, pricing, community building, strategy, scalarea afacerii.

De asemenea, toate cele 28 de startup-uri au beneficiat, până acum, de mentorat, cu peste 110 ore în sesiuni de 1 la 1, și peste 70 de ore de consultanță cu experți pe vânzări, marketing online, leadership și cultură organizațională, accesare fonduri europene, platforme e-commerce, pricing, scalarea și relația cu investitorii, MVP validation, product. În plus, 4 dintre startup-urile participante în programul Black Sea ClimAccelerator au participat la Hello Tomorrow Global Summit, în Paris, în luna noiembrie.

Totodată, fiecare startup din categoria 1 a primit un grant în valoare de 5.000 de euro oferit de EIT Climate-KIC, iar cele din categoria 2, câte un grant de 20.000 de euro.


Citeste mai departe:

Comentezi?

mai multe despre: