eAgronom sprijină fermierii prin servicii precum credite de carbon și finanțarea de proiecte climatice, iar extinderea companiei în cele trei state europene va crește suprafața terenurilor sprijinite la 500.000 de hectare. În același timp, eAgronom urmărește și extinderea echipei de specialiști care asistă și ghidează fermierii către agricultura sustenabilă.

Deși industria agricolă este unul dintre cei mai mari contribuitori globali la încălzirea planetei, acest sector are, totodată, un mare potențial de decarbonizare prin procese naturale. A doua cea mai importantă soluție pentru captarea carbonului după oceane, solul are potențialul de a capta peste un miliard de tone de emisii de carbon anual, spun experții.

eAgronom lucrează cu fermieri pentru a-i ajuta pe aceștia să instaleze aparatură modernă care să monitorizeze creșterea culturilor, ceea ce face fermele mai eficiente și mai prietenoase cu mediul.

Experții locali au început deja căutarea și recrutarea de fermieri în cele trei state europene, care vor să beneficieze de serviciile eAgronom, acestea fiind adaptate în funcție de nevoile pieței. În Cehia, de exemplu, eAgronom se va concentra asupra formarea unei rețea de distribuire a carbonului cu partenerii locali, în vreme ce în România se va lucra la construirea unei rețele între fermierii locali și companiile de distribuție. AGRICROPS CHIM este unul dintre distribuitorii cu care eAgronom este deja în discuții de colaborare.

Totodată, cele 40 de milioane de hectare arabile ale Ucrainei fac țara est-europeană un mare motor al industriei agricole din regiune. Astfel, experții companiei estoniene vor sprijini producția fermierilor ucraineni, astfel încât aceștia să fie feriți de fluctuațiile de preț rezultate în urma conflictului local.

Robin Saluoks, CEO eAgronom, a declarat că „am început colaborarea cu mai mulți fermieri și am atras și primii parteneri. Mulțumită efortului echipelor noastre locale, vom putea continua creșterea accelerată a acestor parteneriate.”

Pentru a-și promova programul de credite de carbon și practicile agricole sustenabile, eAgronom lucrează cu echipe locale de consultanți și experți în agronomie, dar și cu companii agricole și bănci. Monitorizarea la sol a culturilor va fi disponibilă în cehă, română și ucraineană.