ESG Today scrie că acest parteneriat are ca scop progresul către obiectivul pe termen lung al DHL de a ajunge o companie net-zero până în anul 2050. Scalarea utilizării de combustibili sustenabili reprezintă o parte importantă a strategiei DHL de decarbonizare a operațiunilor, prin care compania s-a angajat să investească 7 miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani începând cu 2021.
Combustibili sustenabili și clădiri pasive, strategia DHL pentru un mediu curat
Compania nu va investi doar în transport și combustibili sustenabili, ci pune accent și pe clădirile în care își desfășoară activitatea. Până în 2030, DHL vrea să atingă o cotă de combustibili sustenabili de 30% pentru fiecare dintre formele de transport pe care le operează, respectiv să electrifice două-treimi din flota de vehicule pentru livrări de tip last-mile.
Yin Zou, EVP Corporate Development DHL Group, spune că „prin colaborarea cu un important producător de combustibili sustenabili, ne putem îndeplini obiectivele intermediare. Împreună cu Neste, vom continua să dezvoltăm soluții inovatoare care să ne sprijine obiectivele de sustenabilitate, dar și pe cele ale clienților noștri.”
Prin această colaborare, DHL și Neste vor dezvolta un model care să permită preluarea a 300.000 de tone sau 375 de milioane de litri de SAF pe an până în anul 2030, dar și livrarea unei cantități suplimentare de combustibili sustenabili pentru aeronave, în funcție de cerere.
Comentezi?