Fiind un best-seller Dacia în 2023, conform Electrive, cu aproximativ 235,000 de vehicule vândute, Sandero a fost și al doilea cel mai vândut model din Europa în același an, însă nu are încă o versiune electrificată. Totuși, CEO-ul Dacia, Denis Le Vot, a declarat că următoarea generație Sandero, care ar putea fi disponibilă în 2027-2028, va avea și o variantă pe baterii.

„Următorul Sandero va avea un motor cu ardere internă, dar și o versiune electrică”, spune acesta. Tot el adaugă că „următorul Sandero va fi o mașină monumentală”.

Recent, Dacia a prezentat noua generație a lui Spring, un model care vine cu un design revizuit, dar cu aceleași specificații. Le Vot a vorbit și despre prețul noului Spring, care ar putea fi de aproximativ 20,000 de euro în Europa, în vreme ce alte piețe îl vor putea achiziționa la un cost redus.

CEO-ul Dacia a menționat că noul Duster va fi disponibil și cu o motorizare 140 E-Tech hibrid, iar modelul va avea un preț de pornire de „sub 20,000 de euro”, deși nu este clar încă dacă acela este prețul variantei electrificate.

Producătorul român plănuiește să lanseze în 2025 și modelul Bigster, un SUV compact bazat pe platforma CFM-B, despre care oficialii spun că este mai mult un cruiser, comparativ cu actualuk Duster.

Pentru a-și diversifica liniile de producție, Dacia va produce Sandero și Jogger în Maroc, în vreme ce Duster și Bigster vor fi asamblate la fabrica din Pitești.