Conform ESG Today, Optera, companie fondată în anul 2006, oferă companiilor un software pentru managementul sustenabilității care le permite să măsoare și să reducă emisiile din Domeniile 1, 2 și 3. În același timp, serviciul oferă și prognoze pentru pregătirea mai bună a acțiunilor climatice sustenabile.

Finanțarea a fost necesară, întrucât compania și-a crescut numărul de angajați cu 250% și are de patru ori mai mulți clienți corporate comparativ cu anul trecut.

Tim Weiss, cofondator și CEO, Optera, a declarat că „cele mai mari afaceri din lume sunt active în ce privește tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon. Nu se pune problema dacă această tranziție va avea loc, ci dacă ea va avea loc suficient de rapid. Platforma Optera le oferă clienților business globali posibilitatea de a-și cuantifica și administra cele mai mari surse de emisii cu o acuratețe și o încredere mai mare.”

Next Frontier Capital și Blackhorn Ventures se numără printre participanții în runda de finanțare de 12 milioane de dolari.