ESG Today scrie că pentru a face acest lucru, Spiritus va folosi propriile sisteme de captare directă a emisiilor de CO2, care sunt scalabile și mai accesibile.

Democratizarea unei tehnologii necesare, dar scumpe

Tehnologiile pentru captarea directă a emisiilor de carbon sunt necesare pentru atingerea obiectivelor climatice, însă costurile asociate cu achiziția și operarea acestora sunt adesea prea mari pentru a fi atractive pentru companii. Reprezentanții Spiritus susțin că în prezent, media din piață pentru o tonă de carbon captată este de 1.000 de dolari.

Fondată în 2022 de către CEO-ul Charles Cadieu și CTO-ul Matt Lee, compania a dezvoltat o soluție prin care să reducă semnificativ costurile captării directe a emisiilor de CO2, iar compania are obiectivul de a duce costul la doar 90% din cât este el astăzi, adică 100 de dolari per tonă.

Tehnologia dezvoltată de companie nu implică utilizarea de ventilatoare, ci contactarea pasivă a aerului, absorbind în mod pasiv CO2-ul din aer. Potrivit companiei, costurile mai reduse ar fi facilitate de consumul redus de energie al soluției, fiind vorba de absorbția pasivă, dar și de materialul absorbant, accesibil la rândul său.

CEO-ul companiei susține că „tehnologia noastră pentru captarea directă a carbonului democratizează accesul la decarbonizarea la scară largă.”

Finanțarea de 30 de milioane de dolari a fost sprijinită de investitori precum Aramco Ventures, Khosla Ventures sau Mitsubishi Heavy Industries America.