Mesele rotunde se desfășoară online, în zilele de 21-24 martie, iar evenimentul central, în data de 28 martie, la hotelul Crowne Plaza Bucharest.

La ediția din acest an sunt așteptați în jur de 300 de participanți, din mediul public și privat.

Printre cei care vor susține prezentări la conferință se numără Hilmar von Lojewski, consilier municipal pentru dezvoltare urbană, clădiri, locuințe și transport din partea Asociației Germane a Orașelor, Karmen Strahonja, director general al Stadtmarketing Mannheim GmbH (societatea pentru parteneriat public-privat a orașului Mannheim), Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov, Raluca Munteanu, director de dezvoltare al Iulius Company (dezvoltator și operator de proiecte de regenerare urbană din România).

Mesele rotunde acoperă teme precum: eficiență energetică și management energetic, finanțare și fonduri europene, guvernarea digitală a orașului, siguranță urbană, mobilitate, dreptul construcțiilor, reconversie și revitalizare, economie circulară, turism, stil de viață și cultură, balanța muncă-viața privată.

Pe durata a câte două ore participanții vor discuta în mod concret subiecte și teme din specialitatea respectivă, iar soluțiile găsite vor putea fi aplicate ulterior în propriile proiecte, prezente sau viitoare.

Relevant pentru succesul acestui eveniment este ceea ce se întâmplă ulterior, cum înțeleg participanții să utilizeze schimbul de idei, experiența și contactele dobândite în cadrul conferinței. Ulterior meselor rotunde, participanții se vor întâlni în data de 28 martie pentru un panel, în cadrul căruia vor dezbate soluțiile identificate.

Înaintea acestei ediții a Cities of Tomorrow a fost organizat și un concurs de proiecte, cu soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în oraș/ comunitate. În competiție s-au înscris 55 proiecte, pe trei categorii: administrație publică, societate civilă și mediul de afaceri.

Din fiecare categorie vor fi selectate câte trei proiecte, iar autorii lor vor fi invitați să le prezinte în fața juriului și a celorlalți participanți la conferință. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii care va încheia evenimentul.

Cities of Tomorrow este un eveniment anual, de referință al AHK România, dedicat dezvoltării urbane și regionale. Scopul său este să încurajeze dezvoltarea durabilă a țării, să promoveze măsuri pentru creșterea competitivității și atractivității României pentru noi investiții.

Întregul eveniment este o platformă pentru schimburi idei, concepte și bune practici între sectorul public și cel privat, care mai apoi se pot transforma în proiecte și parteneriate, cu acțiuni și rezultate concrete.

Cities of Tomorrow oferă informații utile și noi perspective pentru primării, companii private românești și străine, companii de utilități urbane și de infrastructură, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare regională, ai consiliilor municipali și județeni, pentru profesioniști din domeniul planificării urbane și arhitecți, investitori imobiliari și dezvoltatorii interesați de/sau cu sediul în Europa de Sud-Est, profesioniștii din domeniul imobiliar, reprezentanți ai camerelor de comerț și industrie, ai clusterelor industriale, furnizori de tehnologie, ONG-uri şi profesioniști din domeniul bancar.

Prima parte a evenimentului principal din 28 martie va fi difuzată live pe pagina de facebook a AHK România https://www.facebook.com/ahkromaniaofficial/.