ESG Today scrie că CheckSammy este o companie fondată în 2018 în Texas care oferă servicii de sustenabilitate și de reducere a deșeurilor către clienții corporativi, conectându-i totodată pe aceștia cu experți specializați în managementul deșeurilor.

CheckSammy va folosi o parte din investiția primită pentru a-și lansa platforma de sustenabilitate, numită Veridiant, care poate oferi o analiză detaliată a fluxului de deșeuri, dar și a amprentei de carbon și a potențialului de a reduce și a compensa emisiile.

Sam Scoten, CEO și fondator, CheckSammy, a declarat că „sprijinul continuu al eforturilor noastre ne permite să ne continuăm misiunea de a dezvolta tehnologia necesară devierii deșeurilor și formării unei baze de date solide. În continuare, vrem să ne păstrăm poziția de pionieri în domeniul economiei circulare, oferind noi tool-uri pentru optimizarea eforturilor de sustenabilitate desfășurate de clienții noștri corporativi.”

I Squared Capital și Zero Infinity Partners sunt două dintre companiile care au investit în participat la runda de finanțare prin capital propriu.

Kevin Crull, Global InfraTech Fund Partner în cadrul I Squared Capital, completează: „CheckSammy s-a stabilit ca fiind unul dintre inovatorii din industria serviciilor de îndepărtare a deșeurilor din America de Nord. Compania oferă servicii complete pentru clienții corporativi, livrând, totodată, beneficii de sustenabilitate tangibile, în principal sub forma devierii deșeurilor.”