Bolt Market, aplicația cu servicii de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice și de livrare de mâncare, a reușit să evite irosirea a 15.4 tone de produse alimentare în România în 2024 cu ajutorul categoriei Save Me, disponibilă în aplicație. Aceasta reprezintă o creștere cu 450% față de anul 2023, când 2.8 tone de produse alimentare au fost „salvate”.

Ce este categoria Save Me din Bolt Market

Categoria Save Me include discount-uri de până la 50% pentru produsele aflate în apropierea datei de expirare sau a perioadei optime de consum și are ca scop reducerea risipei alimentare în magazinele Bolt Market.

Această categorie fost lansată în anul 2022, iar la nivel global, în 2024, a fost evitată irosirea a peste 164 tone de mâncare.

„În 2024 am observat o creștere de 450% a deșeurilor alimentare salvate cu ajutorul Bolt Market. Prin categoria Save Me, ne propunem să sprijinim comunitatea locală în minimizarea risipei alimentare și să împiedicăm risipa de alimente chiar înainte ca acestea să iasă din magazin. Cele 15.4 tone de deșeuri alimentare „salvate” la nivel național prin categoria Save Me în 2024 reprezintă un pas în direcția bună și suntem nerăbdători să colaborăm și mai strâns cu comunitățile locale, pentru a lupta împotriva risipei alimentare în 2025,” a spus Bianca Dumitru, General Manager Bolt Food România.

Minimalizarea excesului de alimente

Tehnologia Bolt permite optimizarea magazinelor Bolt Market prin gestionarea stocurilor și a logisticii, ceea ce înseamnă furnizarea unui număr suficient de produse, pe baza analizei comenzilor efectuate de utilizatori. Această abordare asigură acoperirea exactă a nevoilor clienților, cu scopul de a minimiza surplusul de alimente care ar putea deveni deșeuri.

Prin reducerea la minimum a risipei alimentare în magazinele locale Bolt Market, platforma poate avea un impact semnificativ asupra comunității locale, prevenind risipa alimentară și oferind prețuri accesibile, cu scopul de a promova achiziționarea responsabilă de alimente.

Bolt Market, serviciul rapid de livrare a produselor alimentare și non-alimentare, s-a lansat în România în 2021 și este prezent în București și Cluj-Napoca. Serviciile Bolt de livrare de produse alimentare sunt complementare serviciilor de mobilitate Bolt și au rolul de a reda orașele oamenilor, nu mașinilor.