ESG Today scrie că noul angajament al Microsoft se focusează pe trei arii principale, printre care contribuția la un viitor sustenabil prin proiectarea centrelor de date carbon-negative, care produc apă și care nu generează deșeuri până în 2030. Furnizarea de beneficii pentru comunitățile și ecosistemele locale și operarea responsabilă sunt alte puncte de interes pentru compania americană de tehnologie.

Noelle Walsh, Corporate Vice President, Cloud Operations and Innovation, Microsoft, a declarat că „acesta este angajamentul nostru că centrele de date Microsoft nu vor fi doar coloana vertebrală a tehnologiei moderne, dar și o forță a binelui pentru comunitățile în care se află.”

Oficialii Microsoft spun că angajamentele vin ca parte a planurilor companiei de a extinde rețeaua de centre de date avansate, care sunt necesare având în vedere creșterea inteligenței artificiale.

Wals adaugă faptul că „ne bazăm pe o rețea vastă de furnizori locali, oficiali, stakeholderi și rezidenți pentru a planifica, proiecta, construi și opera fiecare dintre facilitățile noastre. Datorăm acestor comunități un angajament de a avea un comportament responsabil și de a contribui la creșterea economică locală, continuând transformarea digitală. Recunoaștem importanța pe care o are sprijinirea comunităților, iar centrele noastre de date ar trebui să fie o resursă care să se adreseze nevoilor și priorităților locale.”

Până în 2030, Microsoft și-a propus să devină o companie carbon negativă, iar până în 2025 vrea să se aprovizioneze pentru toate operațiunile cu energie 100% regenerabilă. Raportul de sustenabilitate lansat recent de Microsoft arată faptul că o creștere a emisiilor din Domeniul 3 a determinat o reducere a progresului companiei din punct de vedere al sustenabilității.