Anual în toată lumea sunt cheltuiți 1.800 de miliarde de dolari, echivalentul a 2% din PIB-ul global. Banii se duc în subvenții spre programe sau companii care, în final, ajung să distrugă ecosisteme și să ducă la dispariția unor specii de animale. Studiul a fost comandat de The B Team și susținut de Business for Nature.

Studiul este primul din ultimul deceniu care aduce un estimat al subvențiilor care distrug mediul. Industrii precum cele care folosesc combustibili fosili, agricultura sau industria apelor primesc mai mult de 80% din subvențiile poluante în fiecare an. Din acest motiv, ecosisteme globale se degradează și perpetuează niveluri nesustenabile de producție și consum.

Peste 2 săptămâni va avea loc Convenția ONU pentru Diversitate Biologică la Geneva, iar The B Team și Business for Nature vor să aducă în atenție o țintă de 500 de miliarde de dolari pe an sub forma de subvenții, iar acestea să fie eliminate treptat până în 2030.

Studiul mai arată că alte industrii poluante susținute de subvenții, pe lângă cele menționate mai sus, sunt și industria de construcții, silvicultura, companii care pescuiesc industrial, transporturi și industria apelor, sectoare care sunt responsabile pentru majoritatea emisiilor de gaze de seră.

Industria combustibililor fosili la nivel modnial primește peste 640 de miliarde de dolari în subvenții și astfel contribuie la schimbări climatice grave, poluare și subzistența suprafețelor necultivate.

Agricultura primește 520 de miliarde de dolari în subvenții. Impactul climatic al activităților agricole nesustenabile include eroziunea solului, poluarea apelor, tăierea pădurilor, emisii de gaze de seră și conversia habitatelor naturale în suprafețe agricole.

Studiul spune că dacă s-ar reduce astfel de subvenții, la nivel global s-ar putea debloca 710 miliarde de dolari în fiecare an pentru a susține măsuri care opresc impactul sau încetinesc impactul negativ asupra planetei până în 2030.