În urmă pitch-urilor echipelor finaliste, juriul a selectat 2 echipe care au câștigat premii în valoare de câte 4.000 de euro și ocazia de a merge la Viena în luna noiembrie, pentru a cunoaște echipele câștigătoare din celelalte 18 țări SIA, în cadrul Social Impact Award Summit.

Totodată, publicul a avut ocazia să își voteze echipa favorită în cadrul Votului Comunității, iar câștigătorii au primit un premiu în valoare de 2000 de euro.

Câștigătorii finalei Social Impact Award din România:

RReports este o aplicație mobilă prin care cetățenii pot trimite sesizări către administrația locală de oriunde și oricând într-un mod simplu și rapid.

Woodn Studio este un brand de mobilier din lemn masiv cu design unic, realizate prin intermediul unor ateliere locale din România, produsele fiind comercializat la nivel european prin intermediul unei platformei web.

Decopertat Suceava este o comunitate artistică inovativă ce există din nevoia de a elimina descurajarea sistematică a artiștilor mici, propunându-și să schimbe astfel contextul actual al artei din România.

Social Impact Award este o competiţie de idei de afaceri cu impact social, în cadrul căreia echipele finaliste au ocazia de a câştiga premii în valoare de 10.000 de euro și conectare la comunitatea internaţională în cadrul Summitului ce va avea loc între 15-19 noiembrie în Viena, Austria.

Ce este Social Impact Award

Social Impact Award este o competiție de idei și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră.

Tinerii antreprenori, studenții și liceenii care își doresc să aducă soluții la probleme sociale curente într-un mod inovator pot primi contextul și resursele necesare pentru a crește de la idee la o afacere socială.

Astăzi, proiectul este prezent în 18 țări: Kazakhstan, Georgia, Ucraina, Austria, Muntenegru, Germania Republica Cehă, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Serbia, România. Croația, Turcia, Republica Congo, Uganda, Armenia.

În România proiectul a ajuns în acest an la ediția cu numărul 11 și este organizat de echipa Social Innovation Solutions (SIS).