„Toate magazinele PENNY sunt pregătite pentru introducerea Sistemului Garanție-Returnare în România, astfel încât cetățenii să poată aduce ambalajele la oricare dintre magazinele noastre. Am investit 21.2 milioane de euro în echipamentele RVM – Reverse Vending Machine, precum și în infrastructura necesară amplasării echipamentelor pentru operare (containere, cablări, conexiuni, supraveghere etc.). De asemenea, ne-am instruit colegii pentru a putea oferi sprijinul necesar clienților care utilizează echipamentele pentru prima dată. Ne încurajăm și pe această cale clienții să aducă ambalajele din plastic, sticlă sau metal în magazinele PENNY pentru reciclare. Lansarea Sistemului Garanție-Returnare este un pas necesar pentru educația națională privind sustenabilitatea și responsabilitatea față de mediu”, a declarat Daniel Gross, CEO PENNY România
Magazinele PENNY au fost echipate corespunzător pentru preluarea deșeurilor incluse în sistem, în parteneriat cu TOMRA și RVM Systems, în rețea fiind disponibile 6 modele de aparate, adaptate fiecărui magazin, câte 3 realizate de fiecare furnizor partener. În același timp, toate deschiderile noi de magazine includ din acest an echipamentele necesare colectării ambalajelor din plastic, sticlă sau metal, necesare funcționării Sistemului Garanție-Returnare.
De-a lungul timpului, PENNY a dezvoltat și implementat strategii de succes în România pentru a atinge obiective ambițioase în ceea ce privește responsabilitatea socială și protejarea mediului înconjurător. În strategia de sustenabilitate PENNY fiecare acțiune se află sub unul din cei trei piloni de sustenabilitate - Sortiment sustenabil, Energie, climă și resurse, Angajați și societate.
În luna noiembrie PENNY România a lansat cel de-al șaselea raport de sustenabilitate aferent anului 2022, ce reflectă activitatea companiei și analizează impactul de mediu, economic și social pe care aceasta îl generează. Prin inițiativele sale sustenabile și angajamentul față de comunitate, PENNY România își dorește să arate că un model de afacere sustenabil poate aduce beneficii atât mediului înconjurător, cât și comunităților locale.
Any thoughts?