Arctic, una dintre cele mai mari companii de pe piața de electrocasnice din România, dotează cu electrocasnice secția de Nefrologie Pediatrică a Institutului Fundeni, Spitalul Municipal Moreni, organizațiile non-guvernamentale Autism Voice și Asociația KinetoBebe, precum și școala Theodor Rosetti din Solești, județul Vaslui.

Secția de Nefrologie Pediatrică din cadrul Institutului Clinic Fundeni este prima secție de profil din România, punând bazele diagnosticării și îngrijirii copiilor cu patologie renală la nivel național. Totodată, această secție contribuie la formarea medicală, fiind implicată în ciclurile de învățământ universitar și postuniversitar.

Spitalul Municipal Moreni oferă servicii medicale pentru populația din aria sa administrativ-teritorială, precum și din județele limitrofe.

În fiecare an, Autism Voice sprijină sute de copii cu tulburări de spectru autist în procesul de recuperare prin programe complexe care cuprind toți pașii necesari unei vieți cât mai normale.

Asociația KinetoBebe dezvoltă și susține financiar programe complexe și integrate de recuperare pediatrică, îngrijire specializată, terapii specifice, suport și consiliere pentru copii cu diverse dizabilități neuromotorii.

Cele mai recente acțiuni ale Arctic vin în continuarea campaniei derulate de companie la nivel național începând cu luna martie 2020, „Arctic pentru sănătate”, inițiată cu scopul de a susține efortul cadrelor medicale și a oferi condiții mai bune atât pacienților, cât și tuturor celor implicați în linia întâi.

Pentru a răspunde nevoilor comunităților locale, compania a decis să își extindă sprijinul și să includă, alături de spitale sau servicii de ambulanță, și organizații non-guvernamentale sau școli.

Despre Arctic am scris și în aceste materiale.

Peste 1.600 de electrocasnice, care au acoperit nevoile specifice identificate la nivelul fiecărei entități - de la frigidere, mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe până la aparate de aer condiționat, purificatoare de aer sau electrocasnice mici - au fost oferite de companie în ultimii trei ani, valoarea acestora depășind suma de 1,9 milioane de lei.

”Angajamentul nostru este de a oferi produse sustenabile care ușurează viața de zi cu zi și care contribuie la creșterea economică a țării. În același timp, am dorit să ne implicăm și să oferim o mână de ajutor de fiecare dată când comunitățile locale au avut nevoie. Avem puterea de a schimba în bine viața celor de lângă noi și credem că acesta este cel mai bun mod de ne arăta dragostea pentru România. Suntem onorați să putem contribui la condiții mai bune pentru zeci de mii de copii și adulți. Investițiile în sănătate și educație sunt esențiale pentru viitorul României, iar Arctic va continua să facă parte din acest efort”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Printre beneficiarii campaniei „Arctic pentru sănătate” în anul 2021 s-au numărat Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și SOS Satele Copiilor.

În plus, Arctic a asigurat în regim de urgență fonduri Spitalului Orășenesc Găești pentru a putea procura oxigen, mobilizând și alți parteneri de afaceri să vină în ajutorul unității sanitare.

Alături de sănătate, strategia de responsabilitatea socială corporativă Arctic include și educația, prin proiecte care vizează atât învățământul dual, cât și viitorii sau actualii angajați. Printre acestea din urmă se numără inițiative ca programul de internship Fresh Start, FIT Graduate Engineering Program sau Academia Tech Pro. Compania susține mișcarea pentru egalitatea de gen în tehnologie și inovare prin programele Women inTech sau Arctic Women Community.