Uniunea Europeană, noi ținte pentru reciclarea ambalajelor din plastic

Oficialii Comisiei Europene vor anunța curând noi propuneri pentru reducerea deșeurilor din plastic și vor introduce, de asemenea, noi ținte în vederea creșterii ratei de plastic reciclat din sticlele de plastic, printre alte măsuri.

Potrivit Reuters, oficialii UE vor urmări și creșterea ratei de reutilizare a paharelor pentru băuturi de tip take-away și a ambalajelor folosite pentru anumite livrări.

Aceasta este o parte a planului Uniunii Europene de a face toate ambalajele reutilizabile până în 2030 și măsurile vor avea o contribuție și în ce privește neutralitatea emisiilor din bloc până în 2050.

Potrivit experților, în jur de 40% din plasticul și 50% din hârtia folosite în UE sunt întrebuințate pentru ambalaje, iar în schimb, acestea reprezintă 36% din totalul deșeurilor municipale solide din regiune.

Unele dintre țintele legate de reciclarea ambalajelor înainte de 2030 sunt: reciclarea a 30% din sticlele de plastic și ambalajele alimentare sensibile la contact și 35% pentru alte tipuri de ambalaje.

Noua propunere stabilește noi ținte pentru reutilizarea paharelor de unică folosință, anume 20% înainte de 2030 și 80% înainte de 2040, în vreme ce 10% din ambalajele folosite pentru livrările non-alimentare ar trebui refolosite înainte de 2030, iar 50% înainte de 2040.

Pentru a deveni lege, propunerea trebuie să primească aprobare din partea Parlamentului European, din partea Consiliului European și din partea celor 27 de guverne alte statelor membre UE.



Citeste si