Proteinele pe bază de plante pot contribui la siguranța alimentară

Diversitatea alimentară și tranziția către alimente pe bază de plante ar putea ajuta cu privire la securitatea alimentară și ne-ar putea permite să prevenim foametea în zone din lume unde rezervele de alimente sunt limitate.

La nivel mondial, există companii precum Temasek care sunt de părere că adoptarea alternativelor pe bază de plante reprezintă o potențială soluție pentru această problemă.

Potrivit CNBC, Steve Howard, chief sustainability officer la Temasek, a declarat că 18% din alimente provin de la animale, în vreme ce 80% din pământul agricol este folosit pentru creșterea acestor animale.

În plus, unele țări aleg să aloce 80% din grâne pentru creșterea animalelor, iar aceste resurse ar putea fi atribuite pentru hrănirea populației, lucru care ar necesita o schimbare a modelelor de consum.

El a declarat că „mai multe proteine pe bază de plante, mai multe alternative la proteine - așa putem avea siguranță alimentară.

CSO-ul Temasek a avertizat că, din cauza valurilor de căldură extremă, producția de alimente din India a fost afectată, iar rezerva de grâne a țării va putea suplini nevoile planetei pentru 73 de zile, așadar „câteva luni de siguranță alimentară pentru întreaga lume.”

Oficialul a adăugat că cei mai afectați de creșterea prețului la alimente vor fi oamenii cu veniturile cele mai reduse.

„Trebuie să ne axăm pe diversificare”, a declarat el, menționând faptul că tehnologia ar putea ajuta cu privire la siguranța alimentară.

În ciuda preconizărilor cu privire la recesiune, Steve Howard a anunțat faptul că încă se vor face investiții pentru tehnologii verzi, precum mașinile electrice, proteinele alternative și energia solară.

Potrivit lui, energia solară se află „într-un proces accelerat de expansiune”, iar oficialul a adăugat că același lucru se poate întâmpla și cu sistemele de stocare a energiei și alte surse regenerabile de energie.

„Dacă ne uităm cu trei, patru ani în urmă, majoritatea piețelor de capital nu s-au implicat în ce privește acțiunile climatice. Acum au început tot mai multe să facă investiții în acest sens”, a concluzionat el.



Citeste si