PepsiCo deschide cea mai sustenabilă fabrică a sa de 300 mil. euro din Europa

Compania americană producătoare de băuturi și alimente PepsiCo a deschis recent o fabrică în care au fost investiți 300 de milioane de euro în Polonia, care ar trebui să fie cea mai „verde” unitate de producție de pe continent deținută de producător. Pentru a reuși acest lucru, compania a implementat energia regenerabilă, dar și modele de economie circulară.

ESG Today scrie că fabrica ar putea deveni neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2035, iar pentru a reuși acest lucru, au fost deja luate măsuri, iar altele urmează a fi implementate. Energia curată, regenerabilă, este în centrul atenției, ca în alte cazuri asemănătoare, însă pe lângă asta, compania vrea să optimizeze și utilizarea diferitelor resurse, precum a apei. Pentru a face fabrica mai prietenoasă cu planeta, oficialii PepsiCo au anunțat faptul că apa de ploaie va fi colectată, iar căldura va fi recuperată pentru a fi utilizată ulterior.

Cojile de cartofi rămase în urma producției vor fi transformați într-o formă de fertilizator sustenabil, care va putea fi cumpărat de către fermieri pentru utilizarea în industria agricolă.

CEO-ul PepsiCo Europe, Silviu Popovici, a declarat că „Polonia este o piață strategică cu un potențial semnificativ de dezvoltare, unde am investit în ultimii 30 de ani. Deschiderea fabricii sustenabile pentru producția de snacks-uri reprezintă o realizare importantă pentru Pepsi în Europa.”

Fabrica de 300 de milioane de euro din Polonia va exporta produse către 20 de state europene și va facilita crearea a 450 de noi locuri de muncă.



Citeste si