Nikola începe testarea primelor camioane electrice Tre în Europa

Primele trei camioane electrice Nikola Tre din Europa vor fi testate în Germania, mai exact în Portul Hamburg, în 2023, atunci când infrastructura de încărcare pentru acestea va fi gata.

Potrivit Electrive, Nikola a anunțat public disponibilitatea camioanelor electrice ale companiei după începerea colaborării cu Iveco.

Producătorul italian de vehicule comerciale a preluat producția camioanelor pe baterii la fabrica din Ulm.

Pentru producția în serie limitată a modelului Tre, Nikola va furniza sistemul de propulsie, iar Iveco va pune la dispoziție platforma și cabina șoferului.

În total, 25 de camioane pe baterii Nikola Tre vor fi testate în Portul Hamburg, iar cele două companii vor verifica mai multe opțiuni pentru încărcare, astfel încât să găsească variantele cele mai optime.

Christian Sulser, membru al consiliului pentru vânzări și marketing la Iveco, a declarat că „prima fază servește drept demonstrație pentru transportul de containere cu emisii zero din Portul Hamburg pe drumurile publice și pentru testarea infrastructurii de încărcare, dar și pentru continuarea cercetării în acest proiect.”

La început, vom folosi stații mobile de încărcare, însă pe măsură ce vom avansa, vom căuta locațiile potrivite pentru infrastructura de încărcare rapidă”, a adăugat el.

Nikola Tre are două motoare electrice de 480 kW (643 CP), iar președintele companiei Michael Lohscheller a declarat că „partenerii precum Portul Hamburg sunt dovada că Nikola Tre este camionul potrivit pentru companiile care vor să facă mai mult decât doar să vorbească despre schimbările climatice.”

„Aceste vehicule demonstrative sunt dovada că multe companii pot face o diferență în ceea ce privește mediul, folosind vehicule net-zero în flotele lor”, a concluzionat el.

Nikola a achiziționat în august compania Romeo Power pentru 144 de milioane de dolari pentru a-și asigura aprovizionarea cu baterii pentru camionul electric, o mișcare strategică din punctul de vedere al oficialilor.

Sursă foto: Nikola



Citeste si