Materialul care ar putea permite Volvo Group să producă vehicule sustenabile

Producătorul suedez de mașinării grele Volvo Group a semnat recent un acord cu fabricantul de oțel cu emisii reduse H2 Green Steel pentru a obține oțel produs sustenabil pentru producția viitoarelor echipamente. Livrările acestui material ar putea începe în anul 2026.

ESG Today scrie că producția de oțel este una dintre industriile cele mai dificil de decarbonizat, iar în prezent ea este responsabilă pentru 7-9% din emisiile totale de gaze cu efect de seră ale planetei, însă produsele oferite de H2 Green Steel ar putea schimba acest lucru.

Compania a anunțat recent obținerea unei investiții de 1.5 miliarde de euro din finanțare cu capital propriu pentru a ridica prima unitate de producție globală a oțelului la scară largă cu hidrogen. Unul dintre obiectivele principale ale producătorului este fabricarea a 5 milioane de tone de oțel sustenabil până în 2030.

Scania, Mercedes-Benz și BMW sunt alți trei producători din industria auto care colaborează cu producătorul suedez de oțel „verde”, tot pentru producția de vehicule.

Andrea Fuder, Chief Purchasing Officer, Volvo Group, a declarat: „colaborările care ne sprijină în misiunea noastră de a reduce emisiile sunt critice pentru un business net-zero. Oțelul este un contribuitor important amprenta de carbon a produselor noastre, iar parteneriatele cu producătorii de oțel cunoscuți, dar și cu cei noi, este esențială pentru soluții verzi pentru transport și infrastructură.”

Pentru a avea un lanț valoric net-zero înainte de 2040, Volvo a început să colaboreze cu compania producătoare de oțel SSAB, care va furniza, de asemenea, oțel cu emisii scăzute pentru producătorul de mașinării grele.



Citeste si