Mars începe implementarea ambalajelor sustenabile și reciclabile din hârtie

Mars, unul dintre cei mai mari producători de dulciuri, ciocolată și alimente din lume, a anunțat implementarea unor ambalaje alternative din hârtie pentru a le înlocui pe cele poluante din plastic.

Potrivit The Guardian, oficialii Mars urmăresc acum evaluarea alternativei mai prietenoase cu mediul și cum funcționează aceasta în supermarketuri, iar rezultatele vor fi împărtășite cu divizia de ambalaje a companiei. Ambalajele tradiționale din plastic ale celor de la Mars nu pot fi reciclate, motiv pentru care compania explorează implementarea alternativelor.

Și Nestlé a anunțat faptul că va înlocui ambalajele pentru batoanele KitKat cu o soluție realizată din 80% plastic reciclat, care va fi reciclată și ea la rândul său.

Richard Sutherland-Moore, expert în ambalaje la centrul de cercetare și dezvoltare Mars Wrigley, a declarat că „pentru batonul Mars, provocarea a fost să găsim soluția potrivită pentru ambalajul din hârtie pentru a proteja ciocolata și a garanta calitatea produsului, astfel încât să evităm risipa alimentară.”

Potrivit oficialilor Mars, compania investește în prezent sute de milioane de lire sterline pentru a reproiecta mai multe tipuri de ambalaje pentru a reduce utilizarea de plastic virgin cu 25% pe termen scurt, dar și pentru a crește cota de plastic reciclat utilizat din motive de sustenabilitate.



Citeste si