Honeywell lansează tehnologie pentru producția de SAF și anunță primul client

Honeywell a anunțat o soluție hardware prin care CO2-ul captat poate fi transformat în combustibil sustenabil pentru aeronave (SAF).

ESG Today scrie că oficialii companiei au anunțat și care va fi primul client care va beneficia de noua tehnologie, adică HIF Global.

Industria aviației, care este responsabilă de 2-3% din emisiile de carbon la nivel global, are nevoie de SAF, dar și de alte tipuri de combustibili sau de soluții de stocare a energiei, pentru decarbonizare. Oficialii UE și-au prezentat poziția recent în acest sens, și au cerut implementarea unei cote de minimum 70% SAF în aeroporturile Uniunii Europene până la jumătatea secolului.

Lucian Boldea, președinte și CEO al Honeywell Performance Materials and Technologies, a declarat că „Honeywell știe că pentru decarbonizarea pe termen lung a industriei aviatice, este esențial să avem noi forme de combustibil. Abilitatea de a utiliza CO2-ul disponibil în cantități mari pentru a produce SAF este o oportunitate care poate transforma această piață.”

Oficialii Honeywell au explicat că, prin comparație cu kerosenul, versiunea lor de SAF poate reduce emisiile cu 88% și în plus, poate fi implementată fără a schimba infrastructura sau motoarele avioanelor.



Citeste si