Freyr colaborează cu Siemens și Caterpillar pentru baterii mai sustenabile

Compania norvegiană specializată în baterii Freyr va colabora cu Caterpillar și Siemens, printre alte firme, pentru a furniza baterii sustenabile pentru diverse industrii din Europa și America de Nord.

Electrive scrie că proiectul va include producția sustenabilă de baterii, integrarea pachetelor de baterii, dar și minarea și rafinarea materiei prime. În plus, soluțiile pentru finalul duratei de operare a bateriilor, precum reciclarea acestora, va fi un punct de interes pentru acest proiect.

CEO-ul Freyr, Tom Einar Jensen, a declarat că „viziunea Freyr pentru această coaliție este de a accelera tranziția energetică la nivelul mai multor sectoare prin scalarea producția curată de baterii în viitoarele fabrici ale companiei, dar și dezvoltarea la comun a tehnologiilor inovatoare.”

Freyr a achiziționat recent un teren pe care va construi o fabrică pentru producția de baterii în SUA, care și-ar putea începe activitatea în 2024 și va avea o capacitate inițială de producție de 34 GWh pe an. În acest proiect, Siemens ar urma să ofere expertiză mai ales pe partea de baterii pentru sectorul de mobilitate electrică.



Citeste si