Elon Musk a prezentat planul pentru mașini electrice mai accesibile

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a dezvăluit în timpul unei conferințe faptul că producătorul american de vehicule electrice lucrează în prezent la dezvoltarea unei noi platforme pentru mașini mai compacte. Compania speră să poată reduce semnificativ costurile de producție prin această strategie.

Potrivit Electrive, Musk a declarat că „următoarea generație de vehicule va avea un cost de producție cu 50% mai mic comparativ cu platforma modelelor 3 și Y, iar viitoarele mașini vor fi, totodată, mai compacte.

Întrucât compania „a terminat în prezent proiectarea modelelor Cybertruck și Semi”, potrivit CEO-ului, cercetătorii de la Tesla vor implementa tot ceea ce au învățat din dezvoltarea modelelor anterioare pe noua platformă mai accesibilă.

Elon Musk nu a făcut publice detalii legate de baterii sau orice altă specificație a noului model, iar anul în care acesta va fi lansat este, deocamdată, necunoscut.

Ceea ce știm este că noua mașină electrică va fi compactă, ceea ce va reduce atât timpul de producție, cât și costurile.

„Cred că vom putea produce mai multe unități din acest model decât toate celelalte vehicule Tesla combinate”, a adăugat Musk.



Citeste si