Regenerabilele și sistemele de management energetic, combinația ideală pentru siguranța energetică

Sursele de energie regenerabilă, precum panourile solare sau centralele eoliene, oferă clienților casnici și celor industriali libertatea de a-și produce singuri energia electrică. În cadrul simpozionului „Eficiență energetică în industrie”, care a avut loc pe 8 noiembrie în București, mai multe companii germane au prezentat soluții care ar trebui să contribuie la un viitor energetic mai sigur și mai eficient.

Una dintre aceste companii este AVAT Automation GmbH, reprezentată de Gerhard Ranneger, o firmă specializată în sisteme energetice descentralizate și soluții de management energetic.

AVAT a început prin proiectarea motoarelor pe gaz pentru schimbătoare de căldură și sisteme de cogenerare de căldură și energie.

În contextul adoptării tot mai frecvente a surselor alternative de energie, firma germană s-a reorientat către managementul energetic.

Gerhard Ranneger susține că „oferim suport clienților la proiectare, planificare, realizăm simulări pentru a implementa soluțiile la nevoile și așteptările clientului.”

„Sistemele energetice descentralizate presupun îndepărtarea de cărbuni și de energie atomică, vrem să ne apropiem de sursele regenerabile, care sunt surse descentralizate”, a adăugat reprezentantul.

În ce privește mediile urbane, nu există o singură unitate de producție energetică, ci există mai multe astfel de unități de generare care sunt interconectate, iar AVAT oferă sisteme optimizate pentru acestea.

O parte din produsele oferite de companie sunt cabinetele de siguranțe și transformare, care au rolul de a asigura fluxul optim al energiei și de a furniza date despre necesarul energetic, care permite o planificare mai bună a managementului.

„Trebuie să știm cât producem, ce capacitate avem, trebuie să reducem și emisiile de carbon, dar totodată, să nu compromitem siguranța energetică”, a concluzionat Gerhard Ranneger.



Citeste si