Compania care transformă mașinile uzate în autoturisme electrice noi

Upcycle Green Technology din Canada este un start-up care a reușit să construiască un vehicul electric funcțional dintr-un șasiu de Toyota Corolla, demonstrând că mașinile vechi pot deveni vehiculele viitorului.

Potrivit Charged EVs, compania a folosit o Toyota Corolla din anii 2009-2013 pentru a face o mașină electrică funcțională cu u autonomie de 150 de kilometri și un preț de 35.000 de dolari.

În vreme ce autonomia mașinii este destul de mică, fiind potrivită mai degrabă pentru mersul în regim urban, oficialii Upcycle au anunțat că vor produce un model mai scump cu o baterie mai mare.

Echipei i-a luat doi ani ca să construiască două prototipuri de pickup-uri electrice, iar compania dorește să producă 100 de vehicule pe an, după care să crească producția la 200.

Inginerul mecanic Natal Antonini a declarat că „în Brazilia folosim multe astfel de vehicule, însă în America de Nord ele sunt rare, deci credem că vehiculul nostru poate satisface această nișă.”

El consideră că pickup-ul de dimensiuni reduse poate fi folosit de către profesioniștii care călătoresc pe distanțe scurte, cum ar fi instalatorii, dar nu numai.

Compania are sprijinul guvernului federal și al autorităților locale, iar Școala de Proiectare a Desing-urilor Sustenabile de la Universitatea Prince Edward este unul dintre partenerii cu care echipa colaborează.

În prezent, doi absolvenți ai universității lucrează pentru companie, unul dintre ei fiind Russell Peden, care a declarat că „luăm mașini care poate ar ajunge la dezmembrări și le oferim o nouă viață. Această strategie le-ar putea dubla durata de operare.”

Sursă foto: Upcycle Green Technology



Citeste si