Bluana Foods, startup fondat de managerul Valeputna, 125.000 $ investiție

Startup-ul românesc Bluana Foods, care vrea să producă sashimi și produse din plante, fondat de antreprenorul Florin Irimescu, a câștigat acceleratorul Startup Investor Accelerator la Barcelona și primește 125.000 de dolari finanțare pentru dezvoltarea produsului.

25 de investitori internaționali au participat la Trans Atlantic Angel Conference pentru a asculta pitch-urile unor startup-uri din domenii variate și care au un focus pe sustenabilitate. Investitorii au pus banii la comun pentru a investi într-un startup promițător.

Investitorii au fost din Portugalia, Spania, SUA, Irlanda, Polonia, Israel, Germania, Franța, Estonia, Elveția și Canada. Bluana Foods a fost câștigătorul competiției și a primit 125.000 de dolari.

Bluana Foods este un startup românesc fondat de Florin Irimescu care dezvoltă mâncare vegană pe bază de plantă. Ei au reușit să creeze o modalitate prin care să creeze „somon” și „ton” din plante, sub formă de sashimi. Florin Irimescu are o experiență de mai mulți ani în zona alimentară, fiind managerul unei păstrăvării și a creat produse gourmet din pește organic.

Echipa Bluana și-a dat seama de nevoia de a proteja oceanele de poluare și să protejeze peștii de o posibilă extincție. Sashimi-ul lor vegan cu gust de somon și ton e realizat 100% din plante precum edamame, roșii uscate sau ciuperci shitake, dar au reușit să aducă și beneficiile nutriționale ale preparatului original, adică Omega 3, vitamina B și D și altele.

Florin Irimescu este fondator al Valeputna, producător de preparate din pește. La începutul anului Florin a decis să intre pe zona de mâncare vegană.

Conform acestuia, segmentul plant based are deja o valoare de 10 miliarde de dolari în Europa și America. El consideră că în 10 ani planeta va rămâne fără pește de sushi, iar în 2050 fără pește în oceane.



Citeste si