BCR în T1 2022: credite pentru locuințe verzi și ajutor pentru refugiați

BCR a dat publicității rezultatele pentru primul trimestru al anului în curs și a menționat câteva dintre acțiunile sale luate în contextul războiului din Ucraina.

BCR a înregistrat un profit net de 477,5 milioane de lei (96,5 milioane de euro) în T1 2022, în creștere cu 12,5% față de 424,6 milioane de lei (87,0 milioane de euro) în T1 2021, datorită unei performanțe operative îmbunătățite susținute de continuarea creșterii puternice a creditării. Mai multe detalii despre rezultatele financiare ale BCR în primul trimestru al anului în curs puteți afla aici.

În activitatea sa de creditare retail, o creditul ipotecar verde Casa Mea NaturA a ajuns să reprezinte 40% din volumul de credite ipotecare nou acordate de BCR in luna martie 2022.

La finalul lui 2021, creditul ipotecar verde Casa Mea NaturA ajunsese să reprezinte 32% din cererile lunare de finanțări pentru locuințe.

Banca a acordat ajutor celor 22 de familii afectate de incendiul blocului din Constanța din decembrie 2021, clienți ai băncii. În colaborare cu CSALB, BCR le-a acoperit acoperit ratele la credit timp de trei luni. 

Totodată, banca a luat o serie de măsuri în contextul războiului din Ucraina:

  • Peste 10.000 de cetățeni ucraineni au beneficiat până acum de schimbul valutar cash UAH-RON (hrivne – lei), la cursul BNR, oferit de bancă. Acesta este valabil în limita a 1.000 de lei de persoană/pașaport ucrainean doar pentru persoanele cu pașapoarte ucrainene, ca ajutor umanitar.
  • Dezvoltarea biroului mobil BCR de la punctul de frontieră Isaccea și suport oferit asistenței umanitare a refugiaților din Ucraina cu ajutorul caravanei #StandwithUkraine. Caravana, susținută cu voluntari BCR și parteneri logistici, a oferit refugiaților o parte dintre cele mai importante servicii de primă necesitate. Peste 100 de voluntari BCR au participat prin rotație la activitățile de la Isaccea.
  • Zero costuri pentru cetățenii ucraineni – 0 lei costuri BCR la tranzacțiile efectuate la POS și ATM cu cardurile emise în Ucraina, 0 lei comision de deschidere și administrare cont curent, 0 lei comisioane pentru plăți inter și intra bancare. Peste 1.500 de conturi au fost deschise pentru cetățenii ucrainieni.
  • Start-up-ul românesc de tehnologie Jobful și acceleratorul de inovație InnovX-BCR au dezvoltat în timp record platforma de recrutare Jobs for Ukraine – www.jobs4ukr.com, dedicată cetățenilor ucrainieni refugiați pe teritoriul României, care sunt în căutarea unui loc de muncă. Peste 3.000 de candidați și-au creat cont și 1.500 de angajatori au oferit aproximativ 2.000 de locuri de muncă cetățenilor ucrainieni.
  • Implementarea mai multor măsuri de asistență, atât la nivel operațional, cât și prin donații și sprijin pentru ONG-urile care au demarat acțiuni umanitare pentru refugiați: Salvați Copiii, Crucea Roșie Română și Asociația Tinerilor Ucraineni din România.
  • Secțiune specială de donații online în George pentru sprijinul copiilor și tinerilor din Ucraina.

Despre inițiativele luate de BCR pentru ajutorul refugiaților din Ucraina am scris pe larg aici.



Citeste si