Acest material poate ajuta panourile solare să producă cu 40% mai multă energie

Cercetătorii care caută noi materiale pentru a înlocui siliciul din panourile fotovoltaice au descoperit că disulfura de molibden ar putea fi o soluție mai abundentă și mai eficientă de care piața în creștere a energiei regenerabile are nevoie.

Conform Solar Daily, panourile solare pe bază de siliciu irosesc în jur de 40% din radiațiile solare pe care le captează sub formă de căldură, însă materialul alternativ ar putea ajuta la rezolvarea acestei probleme, cel puțin asta susțin cercetătorii de la Universitatea de Stat Colorado.

Un material ultrasubțire realizat din disulfură de molibden a fost testat și s-a demonstrat că acesta are o eficiență energetică semnificativ mai mare comparativ cu siliciul tradițional. Acest lucru este posibil datorită structurii cu cristale, care permit dispozitivelor solare să convertească energia sub formă de căldură în electricitate, în loc să o risipească.

Justin Sambur, profesor asociat în cadrul Departamentului de Chimie, a declarat că „această cercetare deschide calea către proiectarea reactoarelor care vor conține acest tip de nanomateriale pentru producția eficientă și la scară largă de hidrogen.”

Dacă se dovedește a fi fezabilă și dacă producătorii vor decide să o implementeze la scară largă, această soluție ne-ar putea permite să producem mai multă energie solară decât în trecut.



Citeste si