Potrivit raportului publicat de Startup Genome, în top cinci ecosisteme antrepreneoriale care susțin cel mai mult inițiativele startup-urilor de cleantech, sau tehnologie verde, se află Silicon Valley, Tel Aviv, Stockholm, Londra și Los Angeles. De altfel, Statele Unite și Europa domină acel clasament al ecosistemelor care găzduiesc și susțin inițiative și soluții de tehnologii verzi.

De exemplu, Stockholm se află pe locul 18 în clasamentul mondial general și pe locul 3 în categoria cleantech deoarece este un lider în crearea de tehnologii în domeniul energiei regenerabile, iar autoritățile suedeze și-au asumat ca până în 2045 să scadă la zero meisiile de carbon.

De cealaltă parte, Israel este un lider global în dezvoltarea soluțiilor verzi, folosind eficient resursele din agricultură, energie curată.

În ceea ce privește apetitul investitorilor pentru domeniul tehnologiilor verzi, în cel de-al doilea trimestru din 2021 a fost notată o creștere cu 77% a numărului de runde de finanțare series B și mai sus pentru startup-urile de cleantech, comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

Totodată, evaluarea companiilor active în domeniul cleantech , după obținirea investițiilor, a crescut cu 23% în 2020 și cu 176% în 2021.

Puteți consulta pe larg raportul Startup Genome aici.