Producătorul sud-coreean face noi progrese în direcția atingerii obiectivelor de sustenabilitate setate pentru 2025 pentru divizia de MX (Mobile eXperience).

Printre inițiativele-cheie se numără dezvoltarea și încorporarea materialelor reciclate în fabricarea produselor, proiectarea de ambalaje mai ecologice și oferirea unei noi vieți dispozitivelor Samsung Galaxy mai vechi, pentru a reduce deșeurile electronice.

De la anunțarea viziunii Galaxy pentru Planetă la Unpacked în august 2021, Samsung a lucrat la crearea de noi modalități de reciclare și reutilizare a resurselor care altfel ar deveni deșeuri dăunătoare, pentru a minimiza amprenta ecologică, dar și pentru a încuraja inovația în demersurile de protejare a planetei.

Extinderea utilizării materialelor reciclate către Galaxy Z Fold4 și Galaxy Z Flip4

Samsung a proiectat noile serii Galaxy Z și Galaxy Buds2 Pro utilizând plase de pescuit folosite și abandonate care altfel ar fi rămas în ocean.

Samsung a folosit astfel de plase pentru prima dată pentru seria Galaxy S22 lansată în februarie 2022.

Astăzi există unsprezece dispozitive Galaxy, inclusiv seria Galaxy Tab S8, care au în componența materialelor plase de pescuit reutilizate.

Prin transformarea plaselor de pescuit abandonate într-un material de înaltă performanță pentru tehnologia Galaxy, Samsung contribuie la minimizarea efectelor poluării cu plastic – 640.000 de tone de plase de pescuit sunt abandonate și poluează oceanele lumii în fiecare an.

Samsung a încorporat materiale ecologice, inclusiv plase de pescuit reutilizate, materiale post-consum (PCM) sau rășină bio în 90% din dispozitivele Galaxy lansate în ultimul an.

Acestea include smartphone-uri Galaxy, tablete, laptop-uri și wearables Samsung lansat la nivel global din septembrie 2021 până în august 2022. Există 37 de modele lansate la nivel global în această perioadă și 34 de modele includ cel puțin o componentă care este fabricată din materiale reciclate sau rășină bio.

În cazul Galaxy Buds2 Pro, mai mult de 90% din produs este fabricat din materiale reciclate. În total, în Galaxy Buds2 Pro sunt utilizate 29 grame de materiale plastice și includ peste 27 grame de materiale reciclate.

Fiecare dintre aceste componente conține cel puțin 20% din plasele de pescuit aruncate în ocean sau din materialele post-consum. Plasele de pescuit reciclate sunt utilizate în trei componente interne ale carcasei cadrului în partea frontală a suportului deco, suportul bateriei și suportul PCB.

Materialele reciclate după consum sunt utilizate în opt componente exterioare. Patru componente în ambele elemente auriculare, față stânga/dreapta, spate stânga/dreapta. Și patru componente în carcasa cadrului, în partea frontală deco, în partea superioară a carcasei, în interiorul carcasei și în partea inferioară a carcasei.

Compania intenționează să facă investiții suplimentare în cercetare și dezvoltare pentru a produce și transforma diverse alte materiale noi, destinate apoi utilizării în fabricarea produselor Galaxy, dar și pentru a crește cantitatea de materialele reciclate folosite în fabricarea fiecărui dispozitiv.

Schimbarea modului în care produsele Galaxy sunt ambalate

Samsung și-a propus să elimine toate materialele plastice de unică folosință din ambalajele produselor mobile până în 2025.

Compania a redus deja o cantitate considerabilă de materiale plastice de unică folosință din ambalajul pentru smartphone-urile Galaxy, inclusiv din ambalajul noilor pliabile Galaxy.

Producătorul va explora mai multe modalități de a elimina acest tip de materiale plastice din ambalaje prin evaluarea în profunzime a design-ului de ambalaj.

Puteți urmări pe start-up.ro un HANDS ON cu Samsung Galaxy Flip4 și Samsung Galaxy Fold4

Începând cu seria Galaxy S22, Samsung folosește acum hârtie 100% reciclată pentru ambalarea produselor emblematice.

Astfel, Samsung va putea, cu seria Galaxy S22 și noua serie Galaxy Z din acest an, să salveze echivalentul a aproape 51.000 de copaci.

Samsung a redus, de asemenea, volumul ambalajului pentru Galaxy Z Flip4 cu 52,8%, iar pentru Galaxy Z Fold4 cu 58,2%, comparativ cu prima generație de pliabile Galaxy.

Prin reducerea volumului fiecărui pachet de dispozitive, Samsung își reduce în cele din urmă amprenta de mediu generată din transportul terestru, naval și aerian al acestor unități.

Compania estimează că această reducere a volumului ambalajelor este echivalentă cu o reducere de aproximativ 10.000 de tone până la sfârșitul anului 2022 a emisiilor de carbon generate din transport.

Suplimentar față de progresele continue pe care le realizează la ambalajele produselor sale flagship, Samsung va extinde ambalajele ecologice și la alte categorii de produse.

Soluții de scalare care reduc deșeurile electronice

Potrivit Forumului Economic Mondial, în 2021 au fost generate 57 de milioane de tone de deșeuri electronice și se preconizează că vor crește cu 2 milioane de tone pe an.

Pentru a adresa această problemă, Samsung a extins programul Galaxy Upcycling, care oferă o nouă viață smartphone-urilor Galaxy mai vechi.

Prin intermediul Galaxy Upcycling at Home, Samsung actualizează simplu software-ul smartphone-urilor și le transformă în dispozitive inteligente pentru acasă, utile pentru sarcinile de zi cu zi cum ar fi îngrijirea copiilor și a animalelor de companie.

O parte importantă a programului Galaxy Upcycling este asigurarea faptului că aceste practici durabile nu numai că sprijină mediul, ci îmbunătățesc viața oamenilor.

Compania transformă dispozitive Galaxy și în echipamente de diagnostic medical numite EYELIKE fundus cameras care oferă servicii necesare de îngrijire a ochilor în comunitățile defavorizate.

Prin acest program, sute de dispozitive Galaxy au primit un nou scop și oferă astfel îngrijire de bază pentru ochi pentru peste 13.000 de pacienți din Vietnam, Maroc, India și Papua Noua Guinee.