În cadrul evenimentului denumit Future Makers:Pitch,Expo & Party, cele 14 echipe finaliste din România, Grecia, Serbia și Bulgaria și-au susținut pitch-urile în fața celor cinci jurați: Ciprian Stănescu, președinte și CEO al Social Innovation Solutions, Andreea Porojan, Fintech Partnerships Manager la Raiffeisen Bank, Bogdan Axinia, director general eMAG Ventures, Ilinca Păun, fondator Bravva Angels și Anastasis Stamatis, co-fondator Dataphoria și Alumn Future Makers.

Aceștia cu ales cea mai relevantă idee de business la categoria Idea-Stage și cea mai promițătoare afacere la categoria MVP-ready.

Câștigătorul premiului de 5 000 EURO la categoria Idea-Stage a fost GreCup, un start-up la început de drum din Grecia, fondat de Pandelis Krinakis. GreCup creează o rețea verde de cafenele dotate cu cești reutilizabile în locul celor de unică folosință.

Procesul este simplu: cumperi băutura într-un GreCup, o bei și apoi, în loc să arunci cana, o returnezi într-unul dintre numeroasele magazine disponibile în rețeaua GreCups. Consumatorii nu trebuie să-și aducă propria cană pentru că un GreCup îi așteaptă oriunde ar merge, spălat și gata de folosit.

În același timp, cafeneaua elimină nevoia de a comanda și reaproviziona căni pentru că GreCup se ocupă de acest lucru în funcție de nevoile lor.

La categoria MVP-ready, câștigătorul premiului de 15 000 EURO a fost start-up-ul românesc AIMinded, co-fondat de Fabian Jichi și Alexandru Vesa. AIMinded folosește inteligența artificială pentru a accelera tratamentul cancerului în clinicile de radioterapie pentru a optimiza analiza imaginii de la până la 4 ore la doar 2 minute. Puteți să citiți mai multe informații despre acest proiect aici.

Finaliștii Future Makers

Celelalte startups finaliste ale programului care s-au prezentat în fața juriului sunt:

Oakly (Serbia) este un software de gestionare a evenimentelor bazat pe inteligență artificială, care ghidează organizatorii prin crearea și realizarea de evenimente. Simplifică procesul pornind cu 10% din funcții și extinzându-se în timp.

EventHost este o platformă dedicată evenimentelor online, offline și web 3 din întreaga lume. Acesta își propune să rezolve problema vânzării și cumpărării de bilete contrafăcute prin tehnologia blockchain, transformând biletele clasice în colecții de NFT care sunt apreciate în timp și fac întregul proces de cumpărare și vânzare ușor, sigur și verificabil.

Troosh este o platformă EdTech care oferă acces optimizat oricărui utilizator pentru a obține expertiza de care are nevoie pentru a rezolva probleme stringente. Când utilizatorii se confruntă cu probleme complexe în viața lor de zi cu zi, ajung să petreacă ore întregi încercând să găsească răspunsurile potrivite online.

BlooDoChallenge este o platformă dedicată donării de sânge și celule stem, implementată în România și Republica Moldova. Soluția oferă un card digital de donator de sânge care facilitează legătura dintre donatorii de sânge și centrele de transfuzie de sânge, face procesul de donare mai eficient și creează o experiență de donare de sânge mai plăcută.

Conceptul MedExpress se bazează pe o clinică medicală mobilă care permite furnizarea de servicii medicale și investigații în orice locație rezolvând problemele de călătorie/distanță și scurtând timpul dintre nevoie și serviciu pentru persoanele care locuiesc în zone îndepărtate.

Namiram ajută clienții să găsească furnizori de servicii de încredere pentru sarcinile și obiectivele acestora, sau clienți noi pentru afacerea lor, în câteva click-uri.

Parent’s Advisor îi ajută pe părinți să descopere vocația și talentele copiilor lor și îi conectează cu oportunități de dezvoltare potrivite profilului celor mici. Aplicația generează o planificare personalizată a activităților, în funcție de aptitudinile copilului, zona în care se află părintele, bugetul acestuia și intervalele de disponibilitate ale acestuia.

Solemna îi ajută pe creatorii NFT să-și crească veniturile vânzând pe propriul lor site web și având control deplin asupra contractelor lor inteligente.

LOOMescu este un atelier de țesut unde deșeurile textile capătă o altă viață. Ei iau haine uzate din viața lor post-consum sau deșeuri textile de la producătorii de haine, le transformă în bătătură pentru războaie de țesut și țes noi lucrări de artă unice, realizate manual, cum ar fi covoare sau alte articole de decor pentru casă, cum ar fi alearde de masă sau tapet.

Matter este o cafenea și bar social concepute pentru persoanele cu dizabilități. Situat în inima verde a capitalei Bulgariei, Sofia, oferă libertate de exprimare și terapeuți ocupaționali și terapie psihologică clienților săi cu dizabilități.

Dynamics of Blooming aduce experiența de coaching online printr-o aplicație de coaching gamificată care vă ajută utilizatorii să își urmărească obiectivele, să se inspire și să își îndeplinească visele.

Lovemap este un serviciu de asistență pentru relații furnizat printr-o aplicație mobilă, care sprijină persoanele singure care caută un parteneriat serios pentru a-și atinge obiectivele din viața amoroasă.

Astfel, incubatorul digital pentru start-up-uri la început de drum (0-2 ani) din regiunea CEE, Future Makers, un proiect inițiat de echipa Social Innovation Solutions, și-a încheiat cea de-a cincea ediție.

Pre-înregistrările pentru ediția 2023 au început aici. În 2023, Future Makers va fi structurat în trei incubatoare specifice următoarelor teme: climă și sustenabilitate, inovație, și sănătate și bunăstare.