Prima ediție a Consolid8 Festival va reuni la Brașov experți și futurologi, startup-uri și investitori de impact, reprezentanți relevanți ai ecosistemului antreprenorial, cu scopul de a dezbate, de a împărtăși și de a dezvălui soluții tech locale și internaționale pentru comunitatea green din toată lumea.

Festivalul va aborda teme importante pentru peisajul antreprenorial interesat de soluții sustenabile și de mobilitate.

”Într-un oraș atât de frumos precum Brașovul, cu o istorie impresionantă și cu o atractivitate turistică ridicată, cel mai important lucru pe care îl putem face este să ne pregătim pentru un viitor creativ, inovativ și mai ales sustenabil. De aceea, ideea organizării unui festival care să creeze un spațiu inspirator pentru idei, inovații, comunități și organizații interesate vine ca o mănușă pentru cei care cred în viitorul sustenabil, digital și creativ al Brașovului - capitala verde a României. Vor fi povești de succes și experiențe memorabile de la speakeri renumiți, veți întâlni oameni inovativi și mai ales vom căuta împreună soluții verzi și sustenabile pentru un viitor de succes”, spune Călin Ile, co-fondator consolid8 Festival.

Printre invitații festivalului se numără și Thomas Kösters, Managing Director al DEEP Ecosystem, Robert Bogdanffy, Director Public Affairs la ANIS România, precum și reprezentanți din partea mai multor companii tech din Romania.

’’Ne dorim ca participanții să devină parte dintr-o comunitate orientată către soluții verzi, de impact, și să devină cât mai implicați și mai pasionați de un viitor sustenabil.”, spune Dragoș Jaliu, co-fondator consolid8 Festival.

Trei scene diferite la consolid8 Festival

Festivalul se va desfășura pe parcursul a două zile și va include 3 scene diferite, cu activări și inițiative complementare – Consolid8 Talks, Consolid8 Hackathon și Consolid8 Experience.

Consolid8 Talks vor fi deschise de Sebastian-Ioan Burduja, ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării din România.

Consolid8 Talks va răspunde nevoii comunității de a fi la curent cu soluții de impact pentru mediu, este structurat în sesiuni plenare și paneluri si va include tematici green tech, impact investing și dezbateri despre noile tehnologii asupra generațiilor viitoare.

Organizate în prima zi de festival, la Consolid8 Talks sunt așteptate în jur de 150-200 de persoane, stakeholderi relevanți din mediul de afaceri din Brașov și la nivel național.

Înscrierile pentru participarea la consolid8 Talks sunt gratuite și vor fi disponibile în curând.

Consolid8 Hackathon este un program de accelerare sub forma unei competiții cu premii, dedicată studenților și start-upurilor locale și internaționale, interesate de turismul eco și soluții de green tech.

Hackathon-ul va avea loc în data de 9 octombrie, în cea de-a doua zi a festivalului și presupune acces la mentori și specialiști, care vor avea misiunea de a ghida viitoarea generație în ceea ce privește dezvoltarea de tehnologii și sinergii green.

Înscrierile la consolid Hackathon sunt gratuite, iar startul acestora va fi anunțat în curând.

Consolid8 Experience este un spațiu special, cu o arhitectură unică, special amenjat pentru public. Participanții vor putea experimenta tehnologiile viitorului, precum VR, AR și diverse mapări și instalații cu componentă tech.

Printre cele mai importante experiențe senzoriale la care va avea acces publicul este harpa vizuală și două laboratoare din domenii precum circuitul electric și medicină.

Harpa vizuală, adusă de Centrul de Știință din Brașov, este realizată prin tehnologia cu ajutorul laser-ului. Prin simpla mișcare a mâinilor în aer utilizatorii își vor putea interpreta melodiile preferate.