Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 este un eveniment ce se va desfășura pe parcursul unei zile întregi, pe data de 29 iunie, la Deschis Gastrobar, în Capitală, începând cu ora 10.

Înscrie-te aici pentru a participa la dezbatere alături de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Forumul va aduce la aceeași masă actorii relevanți pentru strategia României de a deveni o țară cu adevărat sustenabilă și va reuni atât oficiali al administrației publice, cât și experți de mediu și sustenabilitate, companii și startup-uri care vin cu soluții ce pot accelera progresul pe care-l facem pentru a deveni o țară ”verde”.

Unul dintre panelurile din cadrul Green Start-Up Sustainability Forum & Awards, eveniment ce are loc pe data de 29 iunie la Deschis Gastrobar în București, are ca temă transformarea orașelor.

Sustenabilitatea începe în orașe, în dezvoltarea transportului alternativ, a unui oraș pentru oameni, nu pentru mașini, a proiectelor imobiliare de viitor, care iau în calcul și dezvoltarea comunității. Orașele nu sunt doar transformate, sunt regenerate, iar cartierele redevin comunități în jurul unor proiecte imobiliare de viitor și care iau în calcul sustenabilitatea. Vorbim despre zone unde muncim, trăim, ne distrăm și ne transformăm viața.

În cadrul panelului The 20 minutes city, programat să înceapă la ora 15, pe data de 29 iunie, ne vor fi alături:

 • Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 al Capitalei: Ciprian Ciucu este Primarul Sectorului 6 al Capitalei din 2020. A fost consilier general al Municipiului București din iunie 2016 până în 2019. În trecut a fost președinte și membru al boardului executiv al think tank-ului Centrul Român de Politici Europene și din 2003 a avut o activitate intensă în cadrul societății civile.
 • Iulia Dorobanțu, cofondator Charger.ro: Iulia este arhitect și cofondator al Charger.ro, primul integrator de soluții și servicii pentru industria energiei verzi - de la stații de încărcare pentru mașini electrice și plug-in hybrid, la sisteme fotovoltaice și soluții Smart City, toate verificate - pentru oameni și companii. Prin Charger.ro, se construiește o abordare la 360 de grade, prin consultanță și filtrare dedicată produselor, inclusiv oferirea de suport în obținerea de surse de finanțare, servicii de instalare, asistență în utilizarea și mentenanță a soluțiilor.
 • Adrian Țuțuianu, Fondator & Arhitect Partener Triptic Studio: Adrian este cofondator și Arhitect Partener al Triptic Studio, consultant al Băncii Mondiale în regenerare urbană de peste 6 ani; și are experiență în producția și designul de soluții Smart City, fiind parte a echipei care a pus bazele ideii Charger.ro în 2021.
 • Mihai Rotaru, Fondator & CEO Neobility: Mihai Rotaru este un antreprenor în serie și un susținător al mobilității urbane. A lansat primul startup de mobilitate din România, Clever Taxi, pe care l-a vândut către grupul MyTaxi (Free Now). Ulterior exitului a fondat Neobility, un startup în același domeniu care combină două platformă - UrbanAir (aplicație pentru a aleg serviciul de mobilitate preferat în oraș) și Neo.Delivery (platformă de delivery).

Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 – temele primei ediții

Printre temele de discuție pe care le vom aborda în cadrul primei ediții a Green Start-Up Sustainability Forum & Awards se numără:

 • Rolul pe care-l joacă inovația în sustenabilitate
 • Bune practici pentru economii verzi
 • Soluții de energie regenerabilă în România
 • Cum poți avea o industrie și un proces de producție mai verzi
 • Orașul de 20 de minute – regândirea zonelor urbane
 • Retail verde și cu mai puțină risipă
 • Economie circulară
 • Accesul la capital pentru finanțarea afacerilor verzi

Forumul se va încheia cu o ceremonie de premiere în cadrul căreia vom recunoaște eforturile inovatorilor, organizațiilor care ne inspiră să fim mai responsabili cu resursele pe care le avem la dispoziție și să asigurăm un viitor sustenabil și pentru generațiile viitoare.

Lista speakerilor se actualizează constant și poate fi urmărită pe site-ul dedicat.

Participarea la eveniment este gratuită, în format fizic sau online, în platforma de evenimente virtuale IC Events. Pentru participarea la eveniment, vă puteți înscrie aici.

Evenimentul Green Start-Up Sustainability Forum & Awards este organizat de Green Start-Up.ro și susținut de start-up.ro, cu sprijinul partenerilor Genesys Properties, Electrolux, ABIEC, UniCredit Bank, Nhood, Autonom, Imod Flowers și cu susținerea partenerilor media The Recursive, Revista Progresiv, Social Innovation Solutions.