Echipa din spatele Red Sea Global vine la o nouă abordare a turismului, numită „turism regenerativ”. Mai precis, ei încurajează vizitatorii să se bucure de minunile naturale pe care o destinație le are de oferit și chiar să joace un rol activ în conservarea lor.

”Am înființat mai multe pepiniere plutitoare pentru a crește câțiva corali pe care i-am salvat, iar rata de succes a ajuns undeva la 87-97% în 300 de astfel de locuri. La AMAALA creăm primul centru experiențial la nivel global, în care turiștii pot observa viața marină, Corallium Marine Life Institute. Institutul va îmbina cercetarea cu o experiență unică oferită vizitatorilor, permițând oaspeților AMAALA să învețe despre impactul pozitiv pe care îl poate avea turismul regenerativ”, ne spune Ben Edwards.

Red Sea Global (RSG) este un dezvoltator imobiliar integrat, cu un portofoliu divers în turism, rezidențial, experiențe, infrastructură, transport, asistență medicală și servicii.

Acestea includ destinațiile de lux de turism regenerativ Marea Roșie, care au început să primească oaspeții în 2023, și AMAALA, care urmează să primească primii oaspeți în 2025.

RSG este o societate pe acțiuni deținută de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită – proiectul face parte din programul Saudi Vision 2030 al regatului și reprezintă ambiția Arabiei Saudite de a-și diversifica economia. În portofoliul său în creștere de destinații, filiale și afaceri, RSG încearcă să conducă lumea către un viitor mai durabil, arătând modul în care dezvoltarea responsabilă poate ridica comunitățile, genera economii și îmbunătăți mediul.

Marea Roșie este înconjurată de cel de-al patrulea recif de corali din lume, ca mărime, și se întinde pe o suprafață de peste 28.000 de kilometri pătrați, cu un arhipelag de peste 90 de insule.

Cele 22 de insule și șase locații interioare care vor fi dezvoltate în zona de echipa RSG vor oferi până la 8.000 de camere în hoteluri și 1.300 de reședințe de lux.

Proiectul își propune să ajungă la un nivel de conservare de 30% până în 2040, prin îmbunătățirea habitatelor care ajută la crearea biodiversității.

”Una dintre provocările cheie pentru industria ospitalității este gestionarea turismului excesiv. În întreaga lume am văzut imagini cu localnici furioși care protestează împotriva impactului turismului intens asupra comunităților și a mediului natural. Pentru a minimiza riscurile din Arabia Saudită, The Red Sea și AMAALA au fost proiectate din start cu scopul de a găzdui 1 milion și, respectiv, 500.000 de vizitatori pe an”, a mai spus reprezentantul Red Sea Global.

Citiți pe larg despre viziunea de a transforma turismul într-o forță a binelui, antrenând și turiștii în acțiuni menite să conserve ecosistemele pe care aceștia le vizitează, din interviul nostru în limba engleză cu Ben Edwards, Group Head of Cost, Commercial and Procurement, Red Sea Global.