New York ar putea interzice combustibilii fosili în clădiri după anul 2026

New York ar putea deveni primul stat american care să interzică utilizarea de plite și sisteme de încălzire cu gaz, potrivit planurilor guvernatoarei Kathy Hochul, care vrea să reducă amprenta de carbon a clădirilor și să investească în proiecte cu energie regenerabilă.

ESG Today scrie că în anul 2019, autoritățile statului New York au decis reducerea amprentei de carbon cu 40% înainte de următorul deceniu și cu cel puțin 85% până în 2050, comparativ cu nivelurile din 1990.

Întrucât clădirile sunt responsabile pentru 30% din totalul amprentei de carbon a statului New York, oficialii vor să folosească bugetul pe care îl au la dispoziție pentru a ridica clădiri sustenabile. Acest lucru implică eliminarea utilizării de combustibili fosili în complexe cu până la șapte etaje până în 2026. Cu excepția spitalelor, a infrastructurii critice și a complexelor comerciale alimentare, toate celelalte clădiri, indiferent de dimensiunea lor, vor urma același exemplu după 2029.

Guvernatoarea statului New York a declarat că „acest nou buget demonstrează dedicarea noastră pentru proiectele de infrastructură verde, pentru reducerea amprentei de carbon în sectorul construcțiilor și pentru protejarea rezervelor curate de apă. ”



Citeste si