Google se alătură fondului United Airlines pentru aviație sustenabilă de $200 mil

Oficialii United Airlines au anunțat recent adiția de noi parteneri care își doresc să contribuie la fundul companiei dedicat producției și distribuției de combustibili sustenabili pentru aeronave (SAF), numit United Airlines Ventures (UAV) Sustainable Flight Fund. Contribuțiile noilor parteneri ridică finanțarea la 200 de milioane de dolari.

Conform ESG Today, Aircastle, Air New Zealand și Google se numără printre partenerii recent adăugați, întrucât SAF-ul este considerată în prezent una dintre cele mai bune soluții pentru decarbonizarea pe termen scurt a sectorului aviatic. Utilizarea kerosenului în industria aviatică aduce o contribuție de 2-3% la emisiile totale de carbon ale planetei.

Lansat în 2023, United Airlines Ventures (UAV) Sustainable Flight Fund sprijină startup-urile concentrate pe dezvoltarea soluțiilor pentru producția și distribuția de SAF. Până în prezent, United Airlines a sprijinit financiar startup-ul Viridos, care folosește algele pentru producția de combustibili curați, dar și compania ce captează emisiile de carbon Svante.

În prezent, numărul total al partenerilor implicați în acest proiect a ajuns la 22 și include companii din lanțul de aprovizionare al aviației, dar și unele specializate în inginerie și tehnologie.

Andrew Chang, Managing Director, United Airlines Ventures, a declarat că „SAF-ul este cel mai bun mod pentru a decarboniza avioanele, însă nu avem suficient. Pentru a ne asigura o rezervă suficientă pentru alimentarea întregii flote, trebuie să contribuim la crearea industriei de la zero - așa cum s-a întâmplat cu energia solară și cea eoliană în trecut. Pentru a ne atinge obiectivul de a crea o industrie aviatică sustenabilă, ne-am ales mai mulți parteneri din ecosistem, dar și companii care dețin expertiză și pentru a contribui cu know-how și finanțe pentru a ajuta startup-urile să se dezvolte.”

United Airlines s-a angajat să își reducă emisiile la zero până în 2050 fără să se bazeze pe credite de carbon și a investit în producția a aproape 19 miliarde de litri de SAF.



Citeste si