Belgia, printre cei mai buni reciclatori de ambalaje din plastic ai Europei

Un studiu dat recent publicității de către experții de la Eurostat arată că în 2021, cetățenii Belgiei au reciclat peste 49% din deșeurile de ambalaje din plastic, cea mai bună performanță la nivel național de până în prezent, acesta fiind depășit doar de Slovenia, care a reciclat fix jumătate din cantitatea de deșeuri.

The Brussels Times scrie că performanța Belgiei din anul 2021 a trecut semnificativ de media europeană de 39.7% și a depășit campioni sustenabili precum Olanda și Germania, care au înregistrat rate de reciclare de 48.9%, respectiv 48.4%. Franța a performat aproape cel mai slab la reciclarea ambalajelor din plastic, cu o rată de doar 23.1%.

Legat de cantitatea de ambalaje din plastic, belgienii au generat mai puține astfel de deșeuri decât media europeană, respectiv 32.02 kg per cap de locuitor, comparativ cu 35.92 kg și a reciclat, totodată, mai mult, 15.7 kg, față de media de 14.2 kg.

România nu a furnizat statistici actualizate pentru anul 2021 în acest sens, însă pentru anul anterior, țara a înregistrat o rată de reciclare a ambalajelor din plastic de 30.1%, ceea ce a clasat-o aproximativ la jumătatea listei.

Un lucru este sigur, anume că numărul ambalajelor din plastic a crescut la nivel european din 2010 până în 2021, cu aproape 8 kg per cap de locuitor. Din păcate, eforturile de reciclare nu au ținut pasul, astfel că deșeurile din ambalaje de plastic nereciclate s-au înmulțit în UE, de la 18.1 kg, la 21.6 kg per cap de locuitor.



Citeste si