Angajamentul Nokia pentru emisii absolute net-zero până în 2040

Compania specializată în telecomunicații și rețele Nokia a anunțat recent o nouă serie de obiective climatice, precum atingerea neutralității climatice în tot lanțul valoric și la nivelul operațiunilor până în 2040.

ESG Today scrie că termenul limită inițial pentru acest obiectiv era 2050, iar accelerarea vine în urma anunțului făcut de reprezentanți pentru o nouă serie de angajamente de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel operațional. Spre exemplu, decarbonizarea clădirilor operate de Nokia și a flotei companiei contribuie la reducerea cu 50% a emisiilor din toate Domeniile până în 2030.

Emisiile din Domeniul 3 sunt responsabile pentru o mare parte din amprenta de carbon a celor de la Nokia, acestea reprezentând peste 95% din emisiile companiei provenite din utilizarea produselor respective. Îmbunătățirea eficienței energetice pentru produsele și soluțiile oferite de companie este una dintre măsurile pe care Nokia le ia pentru a-și reduce serios amprenta de CO2.

Oficialii companiei vor să implementeze energie 100% regenerabilă în toate clădirile sale până în 2025 și să își ajute și furnizorii parteneri să facă tranziția către surse nepoluante de energie. De asemenea, Nokia vrea să ajungă la o rată de circularitate de 95% în ce privește deșeurile operaționale până în 2030.

Pekka Lundmark, președinte și CEO Nokia, a declarat că „noile noastre obiective de reducere a emisiilor demonstrează faptul că Nokia face o prioritate din economia net-zero. Deja ajutăm clienții noștri telecom să își decarbonizeze operațiunile construind rețele sustenabile și performante și colaborăm cu tot mai mulți parteneri enterprise pentru a reduce emisiile și pentru a îmbunătăți performanța. Prin noul nostru angajament net-zero pentru anul 2040, accelerăm tranziția climatică în misiunea noastră de a crea tehnologie care ajută planeta să acționeze împreună.”



Citeste si